Volg ons

Over ons

Wij bieden jong en oud de mogelijkheid om een volwaardig mens te leren zijn, zodat zij een liefdevolle en constructieve relatie met zichzelf, de ander en de planeet kunnen ontwikkelen.

Aan de hand van de Levensbronnen® ontdekken we de universele krachten en verlangens van ieder mens en komen bewuste en onbewuste gedragspatronen aan het licht. We doen ervaringen op die worden verhelderd en verrijkt met theorie en praktische handvatten. Deze kun je direct toepassen in het dagelijks leven.

Alles van waarde zit in ons

Samen van ik met jou naar wij

Verbondenheid met je volledige mens-zijn leidt tot de ontwikkeling van een innerlijk kompas. Dat geeft richting en betekenis aan het denken en doen. Zo kun je bewuste keuzes maken die ieder persoonlijk én het grotere geheel dienen.

Stichting De boom met vruchten is een  sociale onderneming die bestuurd wordt vanuit hoofd, hart en ziel. Mensen met levenswijsheid en ervaring in ondernemerschap, onderwijs, cultuur, creativiteit en coaching. Mensen met inzicht en mensenkennis, die bewustwording bij jong en oud willen activeren. Mensen die geloven in de toekomst en een respectvolle, inspirerende en motiverende samenleving.

De stichting is een CRKBO geregistreerde instelling en onze training voor Kindprofessionals is SKJ geregistreerd en geaccrediteerd.

‘Waarom leren kinderen niet van jongs af aan dat alles van waarde in hen zit en dat ‘wij’ en ‘samen’ de sleutels zijn tot welzijn en geluk in het leven? Waarom ontdekken mensen vaak pas op volwassen leeftijd wie ze zijn en hoe mooi het leven is? Dat het een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en kansen is?’

Deze vragen van Susanne Danielson zijn de aanleiding voor het ontstaan van
De boom met vruchten.

Onze teamleden

Susanne DanielsonUitvoerend bestuurder Organisatie en Ontwikkeling

Harmke Braune – Uitvoerend bestuurder Onderwijs en Ontwikkeling

Sylvia Groen – Kernteam, coach de Levensbronnen

Ellen Meij-Koppers – Kernteam, trainer Kindprofessionals en coach Alles zit in mij

Anouk Boomkamp-Molendijk Kernteam, trainer Kindprofessionals en coach Levensbronnen

Wees als een boom

Onze aarde telt meer dan 60.000 verschillende soorten bomen. En binnen al die verschillende soorten is er geen enkele boom die er hetzelfde uitziet. Iedere boom is anders en heeft zijn eigen unieke kwaliteiten.

Wat ze wél allemaal gemeen hebben, is dat ze wortels hebben. Daarmee blijven ze stevig staan en nemen ze voeding op uit de aarde. Ze hebben takken waar zelfs bladeren, bloesem en vruchten aan kunnen groeien. Én het belangrijkste: ze leveren een bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de aarde en haar bewoners. Ze delen hun unieke kwaliteiten geheel belangenloos zonder verwachtingen, oordeel of buitensluiten.

Bomen vragen zich nooit af: word ik wel groot genoeg, komen er wel takken aan mijn stam, groeien er wel bladeren aan mijn takken of gaat er wel bloesem bloeien waaruit vruchten groeien? Nee, bomen groeien vol vertrouwen, wetende dat ze goed zijn en mooi, precies zoals ze zijn. Ze delen hun bestaan, krachten en talenten onvoorwaardelijk.

Wees als een boom en maak de samenleving een plek waar sámen geleefd wordt.