Volg ons

Over ons

 

Stichting De boom met vruchten heeft als missie om kinderen van jongs af aan mee te geven dat ze goed en mooi zijn, precies zoals ze zijn. Om ze stevig in hun schoenen te laten staan en te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Dit leidt tot blije, gelukkige en zelfstandige kinderen die van binnenuit stralen.

 ‘Wij geloven dat echte rijkdom en succes verbonden zijn met
welzijn en niet met welvaart.’

 De stichting wil met haar programma’s voor basisscholen, kindercoaches, kinderopvang en ouders en verzorgers, een bijdrage leveren aan het welzijn en eigenwaarde van kinderen en hoe ze sociaal en betrokken kunnen zijn.

Als er een stevig ‘ik’ is, kan er ook een ‘jij’ en ‘ik’ zijn. Op het moment dat kinderen ontdekken dat ‘jij’ en ‘ik’ samen ‘wij’ vormen, beseffen ze dat pesten, buitensluiten, vergelijken, roddelen en kleineren van een ander stom is. Zo dragen we bij aan sociaal en emotioneel evenwichtige kinderen die van binnenuit stralen.

Stichting De boom met vruchten is een  sociale onderneming die bestuurd wordt vanuit hoofd, hart en ziel. Mensen met levenswijsheid en ervaring in ondernemerschap, onderwijs, cultuur, creativiteit en coaching. Mensen met inzicht en mensenkennis, die bewustwording bij jong en oud willen activeren. Mensen die geloven in de toekomst en een respectvolle, inspirerende en motiverende samenleving.

De stichting is een CRKBO geregistreerde instelling.
Het bestuur bestaat uit:

Susanne Danielson – Uitvoerend bestuurder Organisatie en Ontwikkeling
Harmke Braune – Uitvoerend bestuurder Onderwijs en Ontwikkeling

‘Waarom leren kinderen niet van jongs af aan hoe krachtig ze zijn en dat ze alles in zich hebben om vanuit hun essentie en volle potentieel te leven? Waarom ontdekken mensen vaak pas op volwassen leeftijd wie ze zijn en hoe mooi het leven is? Dat het een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en kansen is.’

Deze vragen van Susanne Danielson zijn de aanleiding voor De boom met vruchten. Samen met Christel van der Gun en Harmke Braune ontwikkelde ze de educatieve programma’s, omdat ieder kind blij, gelukkig en zelfverzekerd hoort te zijn. Én om ze te laten ontdekken dat ‘wij’ en ‘samen’ de sleutels zijn tot geluk en welzijn.

Susanne Danielson

 wordt in 1961 in Stockholm geboren. In 1973 komt zij met het gezin naar Nederland. Verbinden is haar  passie. Zakelijk en privé verbond zij bedrijven, diensten, producten en mensen met elkaar. Ruim 26 jaar werkte zij als  marketing communicatiespecialist en als importeur van Scandinavische producten. In dienst en als zelfstandig ondernemer.

Levenscounselor
Sinds 2008 is zij levenscounselor, docent, trainer en auteur. Ze inspireert mensen om zich te verbinden met zichzelf. Samen met Yvette Visser is zij founding mother van de coachingsmethode de Levensbronnen®. Voor het bedrijfsleven ontwikkelden zij samen met hun partners de Organisatiebronnen®. In 2012 richtte zij met zeven collega’s het opleidingsinstituut het LevensCollege op.

Boek en muziek
Eind 2015 kwam haar boek De boom zonder vruchten uit. Drie jaar later volgde een cd met acht liedjes die het verhaal vertellen.

Haar broer Åke schreef de muziek. De nummers gaan over de wijsheid van iedere boom. De liedjes zijn gezongen door dochter Lisa en zoon Lennart. Nichtje Nina is te horen in het achtergrondkoor. Zo werd een liefdevol project ook nog eens een familieproject.

Het boek bleek de basis van een groter geheel. Najaar 2019 is het educatieve programma voor basisscholen gelanceerd. Begin 2020 is de online training voor (groot/stief/oppas)ouder en kind én de training voor kindercoaches beschikbaar.

“Mijn wens is om kinderen op te laten groeien tot evenwichtige en stralende volwassenen. Ik hoop hieraan bij te kunnen dragen met De boom met vruchten. Kinderen hebben de toekomst, dus laten we ze alles meegeven om van onze maatschappij en onze mooie planeet een liefdevol en fijn thuis te maken.”

susanne@deboommetvruchten.nl

06 222 151 30

​Harmke Braune

wordt in 1975 in Houten geboren. Als kind danste Harmke altijd en droomde zij van eencarrière als ballet danseres.
In 1993 koos zij toch voor “mens en gedrag”.

In 1997 rondde Harmke de PABO af aan de Domstadacademie. Het realiseren van een veilige en rijke (leer)omgeving waarin mensen en groepen in verbinding leren zijn, werd haar passie.

Zijsprong
Sinds 1998 heeft Harmke als leerkracht SBO, remedial teacher, intern begeleider, schoolopleider en midden manager op verschillende basisscholen in Utrecht gewerkt. Het bedenken en realiseren van mogelijkheden voor specifieke ontwikkelingsbehoeften stond in alle rollen centraal.

Vanuit een persoonlijke missie die zij in 2018 schreef ter afronding van de master Management of Culture en Change (MA), is Harmke gestart met het onderwijsbureau Zijsprong. Vanuit Zijsprong biedt zij begeleiding (coaching), training en adviestrajecten aan lerende scholen die zich willen professionaliseren in het kader van hoogwaardig en kwalitatief goed onderwijs. Zijsprong denkt vanuit het hart en laat daarmee bestaande (denk)kaders los. Onderwijs organiseren vanuit universele principes is een volgde stap.

 

Leefbare wereld
In haar werk streeft Harmke naar het realiseren van een leefbare wereld via gelukkige leerkrachten die hun leerlingen in hun kracht kunnen zetten.

Zij is overtuigd dat wanneer leerkrachten hun passie (kunnen)bedrijven, zij zich bewegen vanuit de hoogste waarden. Leerkrachten zijn hiermee een belangrijk rolmodel voor leerlingen die leven in veranderende wereld waarin succes steeds meer vraagt om liefde, empathie, betrokkenheid en compassie.

De boom met vruchten
Tijdens de sport van haar zonen ontmoette Harmke Christel van der Gun. Zij vertelde enthousiast over De boom. Er was direct een klik. Enthousiast stapte Harmke in het bestuur van stichting De boom met vruchten. Harmke had twee partners gevonden die kinderen in verbinding willen brengen met zichzelf, de ander en de planeet! “Wat mooi dat we elkaar hebben gevonden.”

harmke@deboommetvruchten.nl

06 463 240 56