Volg ons

Een blijer, gelukkiger en zelfverzekerder kind in acht stappen.

Of je nu ouder, stiefouder, grootouder, oppasouder, tante of oom bent: als volwassene gun je toch dat ieder kind zichzelf goed en mooi vindt precies zoals het is. Dat het zich blij en gelukkig voelt én in zichzelf gelooft.

Helaas is pesten, buitensluiten, vergelijken en roddelen soms realiteit én komen faalangst en stress te vaak voor. Niemand wil dat zijn of haar kind daarmee te maken krijgt. In acht stappen helpt De boom met vruchten alle kinderen hoe ze stevig in hun schoenen kunnen staan. Dat ze meer kunnen dan ze denken en hoe ze sociaal en betrokken kunnen zijn. Dit leidt tot een blij, gelukkig en zelfstandig kind dat van binnenuit straalt.

Alle programma’s en opleidingen
van stichting De boom met 
vruchten zijn vrij van BTW.

Testimonials

Sinds ik De boom met vruchten regelmatig lees en zing en de opdrachten doe met mijn dochter van 8 jaar, wordt ze niet meer gepest op school of liever gezegd ze laat zich niet meer pesten. Ze was erg onzeker en heeft nu veel meer zelfvertrouwen. Moeder van Anouk

Joost had al een paar jaar last van faalangst, omdat hij met lezen langzamer was dan zijn klasgenoten. Door de boom met vruchten heeft hij ontdekt dat het niet erg is als je minder snel kunt lezen. Het maakt hem niet minder dan de ander. Hij heeft leren kijken naar waar hij goed in is. Tekenen kan hij heel gedetailleerd en ook in rekenen is hij goed. Ik merk dat hij nu ook echt trots kan zijn op zichzelf. De gele boom is nu zijn favoriete boom. Moeder van Joost

Hoe? Met het speelse, leuke en creatieve online programma Samen groeien en bloeien.

Het online programma Samen groeien en bloeien is speciaal ontwikkeld voor ouders, stiefouders, grootouders en verzorgers om thuis met hun kinderen (tussen 6 en 11 jaar) samen te volgen. Op een speelse, leuke en creatieve manier zijn thema’s als zelfredzaamheid, emoties, zelfvertrouwen, zelfliefde, communiceren, intuïtie en het belang van ‘wij’ verwerkt.

De thema’s zijn onder andere gebaseerd op de universele krachten, ervaringen en verlangens van ieder mens. Deze zijn verwerkt in gevarieerde doe- en ervaringsopdrachten om samen met je kind te beleven. Door het samen doen en het delen van jullie ervaringen en inzichten, gaat niet alleen je kind op alle vlakken groeien, maar ook de verbinding en vertrouwensband met elkaar. Echte quality time en echte aandacht voor elkaar.

Inhoud en opbouw online programma

Aan de basis van het online programma Samen groeien en bloeien staan het verhaal, het boek en de acht bijbehorende liedjes van De boom zonder vruchten. Het programma bestaat uit 8 modules en is zo ontwikkeld dat alle doe- en ervaringsopdrachten weinig voorbereiding vragen van jou als ouder of verzorger. Door de terugkerende, vaste opbouw van elk van de 8 thema’s, geeft de aanpak al meteen rust en herkenning voor jou en je kind.

Terugkerende elementen in elk van de 8 modules in het programma zijn:

  • Lezen boek per hoofdstuk
  • Informatiefilmpje van de week
  • Animatiefilm van de week
  • De vragen van de week
  • Creatieve opdrachten
  • Wist je dat’s
  • Visualisaties
  • Muziek, zang en dans
  • Beleving – oefeningen om samen actief te doen
  • Reflectie – samen stil staan bij wat je tijdens de week hebt ervaren.

Ontdekking

Als er een stevig ‘ik’ is, kan er ook een gezonde ‘jij’ en ‘ik’ zijn. Op het moment dat kinderen ontdekken dat ‘jij’ en ‘ik’ samen ‘wij’ vormen, beseffen ze dat pesten, buitensluiten, vergelijken, roddelen en kleineren echt stom is én is faalangst en onzekerheid niet meer nodig.

Ben je benieuwd of het online programma Samen groeien en bloeien  ook iets is voor jouw kind? Vraag dan de eerste module gratis aan. Je kunt dan zelf ervaren hoe ons programma werkt en wat het voor jullie kan doen.

Je kunt het online programma Samen groeien en bloeien bestellen en meteen samen met je kind aan de slag gaan door op de  knop Samen groeien en bloeien Online COMPLEET te klikken. Ook kun je kiezen voor het Online PREMIUM programma. Dit is inclusief het Regenboogpakket ter waarde van € 77,00 bestaande uit het boek De boom zonder vruchten (hard cover), het tekstboekje van de liedjes, acht posters en vijf regenboogmedailles, dat je krijgt thuis gestuurd.

Heb je een kortingscode dan kun je die gebruiken tijdens het bestelproces.

Testimonials

Mijn dochter heeft dyslexie en had daardoor het idee dat ze dom was. Als moeder vond ik dat natuurlijk verschrikkelijk. Door het verhaal, creative opdrachten, de leuke filmpjes en vooral de liedjes van de boom met vruchten is Stephanie helemaal opgebloeid. Ze is vrolijker geworden en gaat ook weer met plezier naar school. Moeder van Stephanie

 

Door de boom met vruchten heeft niet alleen Minoush veel geleerd, maar ook ik. Minoush vond het moeilijk om samen te spelen met anderen kinderen en ik ontdekte dat ik dat ook altijd wel moeilijk heb gevonden om contacten aan te gaan met anderen. Nu we daar samen over kunnen praten zie ik dat ze makkelijker contacten legt en ze neemt ook regelmatig iemand mee naar huis om mee te spelen. De groene en lichtblauwe boom zijn nu haar favoriete bomen. Moeder van Minoush

Online coaching en begeleiding

Persoonlijk online-contact, begeleiding en coaching is niet alleen heel fijn, maar vooral erg waardevol. Het zorgt ervoor dat jij en je kind samen nog meer uit het programma Samen groeien en bloeien gaan halen en dus uit jullie talenten en kwaliteiten en potentieel. Het is daarom mogelijk om bij het onlineprogramma aan te schaffen met 3 persoonlijke online coachingssessies van elk 30 minuten te bestellen. Tijdens deze sessies word je begeleid door een gelicensieerde coach.

Het team van ervaren coaches binnen De boom met vruchten bestaat uit 4 geweldige vrouwen met ieder hun eigen specialisme. Uiteraard kies jij de coach die jij bij jou vindt passen. Jouw coach is tijdens het online programma jouw persoonlijke klankbord, inspirator, motivator en wegwijzer. Zij helpt jou en daarmee ook je kind om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

En wat houdt dat in? Jij en je kind zullen elkaar beter leren kennen en begrijpen, wat een dieper contact en nog meer verbinding betekent. Je ontdekt en begrijpt wat jouw kind  beweegt, waar het mee zit en waar het over nadenkt. Een kind herinnert zich later niet hoeveel cadeaus  het kreeg, maar het gevoel dat de ouders aanwezig waren, het echt samenzijn, gezelligheid, geborgenheid, plezier en warmte. Het mogen zijn wie het is, de steun, de liefde, het vertrouwen en vooral het deel uitmaken van jouw leven als ouder.

Het coachings-team stelt zich voor:

Extra te bestellen

3x online coachingsessies
€ 150,00

Regenboogpakket
€ 77,00

Boek De boom zonder vruchten
á € 19,50 per stuk