Volg ons

Maak hét verschil in de toekomst van een kind

Kindprofessional

Alles zit in mij, coachingsmethode voor kinderen op weg naar een stevig ‘ik’.

Werk jij met kinderen en ben jij begaan met hun welzijn? Of voel jij de roeping om kinderen te helpen op weg naar stevig ‘ik’?

Jij, als coach, gezin- en jeugdwerker, IB’er, pedagogisch medewerker, therapeut of yogadocent, kan hét verschil maken in de toekomst van een kind. Misschien ben jíj wel diegene die een kind zich later herinnert, omdat jij ervoor zorgde dat het weer in zichzelf ging geloven en zich niet meer liet pesten. En die hem of haar met een stevig ‘ik’ het pad naar volwassenheid met vertrouwen wist af te leggen.

Met het programma Alles zit in mij help je kinderen die lijden onder (faal)angst, verdriet, boosheid, onzekerheden, pesten of sociale onzekerheden. Je helpt hen om goed om te gaan met tegenslagen en uitdagingen in het leven, vol zelfvertrouwen, zelfverzekerd en in balans.

Testimonial

Wauw, de boom met vruchten is een ontzettend rake methode voor kinderen om werkelijk te stralen van binnenuit. Prachtig om kinderen op een veelzijdige manier te leren dat ze mooi zijn, precies zoals ze zijn en dat de ander en wij van belang zijn om samen succesvol te zijn.
Susanne heeft mij tijdens de training telkens opnieuw weten te raken. Ze heeft mij continue verrast met mooie cadeautjes die ik heb mogen uitpakken. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik de methode heb mogen doorvoelen en heb kunnen verankeren in mijn zijn. Ontzettend dankbaar! Anouk Boomkamp-Molendijk

Wat doet de methode

Het ontwikkelt een stevig ’ik’

Het laat kinderen ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken

Het leert kinderen gezonde relaties opbouwen (‘jij en ik’)

Het laat kinderen vaardig, aardig en waardig zijn voor zichzelf en de ander

Kinderen ontdekken dat ‘wij’ en samen de sleutels zijn tot welzijn, succes en geluk

Wat biedt de coachingsmethode?

 

Met deze coachingsmethode help jij kinderen om een stevig ‘ik’ te ontwikkelen. Dit gaat over eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Daarnaast laat jij ze de ander ontdekken hoe ‘jij en ik’ zich tot elkaar verhouden. Op deze manier kunnen zij gezonde relaties of vriendschappen opbouwen, om vervolgens het ‘wij’ te ontdekken. Wij en samen zijn de sleutels tot welzijn en succes. Je leert kinderen om echt blij te zijn met zichzelf en om sociaal en betrokken te zijn.

 

De methode Alles zit in mij gaat uit van de meervoudige intelligentie van kinderen. Op een leuke, speelse en uitnodigende manier help jij kinderen om stevig te staan met behulp van creativiteit, oefeningen, muziek, opdrachten en reflectie.

 

De coachingsmethode is rijkelijk gevuld met fysieke materialen, in combinatie met een online omgeving. Werkelijk alles is aanwezig om kinderen te helpen op te groeien tot evenwichtige volwassenen.

Jij als professional kunt het programma Alles zit in mij van stichting De boom met vruchten heel gemakkelijk toevoegen aan je bestaande aanbod. Hiermee heb je dan wél iets nieuws te bieden! 

Voor wie is deze training bedoeld?

Je werkt met kinderen of wilt dat gaan doen

Je gunt kinderen dat ze van binnenuit gaan stralen

Je wil kinderen helpen om zich blij, gelukkig en zelfverzekerd te voelen

Je werkt vanuit je hart

Je wil een positief verschil maken in het leven van een kind

Je kijkt verder dan wat je op het eerste gezicht ziet

De boom met vruchten

In acht stappen samen van ik met jou naar wij

Een stevig ik ontwikkelen

Liefdevolle en constructieve relaties opbouwen

Ontdekken dat wij en samen zijn de sleutels tot welzijn en geluk

Zelfstandigheid – moed – verantwoordelijkheid – vertrouwen – veerkracht – creativiteit.

Dit ben ik!

Mededogen - verdraagzaamheid - humor – flexibiliteit – nieuwsgierigheid – inlevingsvermogen.

Dit zijn jij en ik!

Samenwerken – betrouwbaarheid – respect - leiderschap – motivatie – oplettendheid – verwondering.

Dit zijn wij!

Vooraf een informatieavond met ouders – of een intake met ouder en/of kind.

8 sessies á 1,5 uur, 1-op-1 met een kind.

8 sessies á 1,5 uur, met een kleine groep kinderen.

Ieder kind krijgt een boek, tekstboek liedjes, posters en per week 2 thuisopdrachten mee naar huis om samen met de ouders/verzorgers uit te voeren.

Het programma kent keuzemogelijkheden en ruimte voor eigen inbreng.

Wat hebben wij jou te bieden?

Twee opleidingsdagen op een locatie centraal in Nederland
Compleet offline én online coaching/workshop-programma

  • Besloten Facebook-groep om ervaringen uit te wisselen, elkaar vragen te stellen, elkaar te inspireren en te motiveren.
  • Vermelding op website + agenda van geplande trainingen

Kosten van de gehele training Alles zit in mij, inclusief opleidingsmaterialen, de complete coaching methode en hand-outs voor ouders zijn  € 497,00

Help jij mee om kinderen te helpen? Kinderen hebben de toekomst en wij volwassenen hebben de verantwoordelijkheid om ze alles mee te geven om een mooie toekomst te kunnen creëren.

 Deze training is SKJ geaccrediteerd en geregistreerd en levert je 17 accreditatiepunten op.

Het programma Alles zit in mij is gebaseerd op de gevierde coachingsmethode en opleiding de Levensbronnen®, voor volwassenen. Deze opleiding biedt naast een opleiding tot persoonlijk leiderschap ook de mogelijkheid om zelf gelicenseerd Levensbronnen Coach te worden.
Wil je hier meer van weten, kijk dan eens hier.