WOENSDAG 1 JULI 2020 om 12:00:

ÉÉN GROTE FAMILIE!

De eerste helft van 2020 is heel anders gelopen dan de meeste mensen hadden verwacht. De Corona-crisis diende zich aan en bracht bijna iedereen aan het wankelen. Ineens was ons normale leven niet meer normaal. Daar bovenop werd de laatste weken ook racisme in zijn ruimste vorm extra zichtbaar.

 

Op 1 juli 2020 start de 2de helft van dit jaar; dit kantelpunt is hét moment om de bakens te verzetten en de kansen die deze crisis óók biedt, te zien en pakken.

Actie Eén grote familie

Wij willen ieder mens: klein of groot, van iedere kleur, achtergrond of geloof laten voelen en weten dat ze er volledig mogen zijn, precies zoals ze zijn. Dat ze belangrijk en onmisbaar zijn. Dat doen we door op woensdag 1 juli om 12 uur zoveel mogelijk mensen in het land het lied ‘Eén grote familie’ voor en met elkaar te laten zingen en dansen. Dat doen we omdat we: 

JA zeggen tegen samen!
JA zeggen tegen ‘wij’.
JA zeggen tegen elkaar helpen, steunen, motiveren en stimuleren;
(want afwijzen, buitensluiten, vergelijken en kleineren van anderen is echt stom).

 

Het lied ‘Eén grote familie’, dat speciaal geschreven is voor De boom zonder vruchten, zegt eigenlijk alles over hoe de samenleving bedoeld is te zijn. 

Het zou superfijn zijn als iedereen die meedoet, dit aangeeft bij ons Facebook event en het uitgebreid gaat delen op o.a. Facebook en Instagram. Vergeet dan niet de hashtag #eengrotefamilie te gebruiken en ons te taggen met @deboomzondervruchten.

SPECIAAL VOOR SCHOLEN & IEDEREEN DIE MEE WIL DOEN

Help ons op woensdag 1 juli om 12.00 uur het ludieke startpunt van een nieuw ‘wij’ te laten zijn en iedereen het gevoel te geven erbij te horen. Dit is mogelijk door op woensdag 1 juli met elkaar – op het schoolplein, in de aula, op het sportveld of elders – het lied ‘Eén grote familie’ te zingen en te dansen.

De tekst van het lied ‘Eén grote familie’, (speciaal gecomponeerd voor De boom zonder vruchten), zegt alles over hoe de samenleving bedoeld is te zijn.

Het enige dat jullie ter voorbereiding hoeven te doen, is het lied een paar keer af te spelen in de groep en eventueel de YouTube video te bekijken dat online staat, om zo de sfeer en boodschap nog beter te voelen. Wellicht vinden jullie het leuk om de uitvoering van 1 juli op te nemen en in te sturen, zodat het onderdeel kan worden van ons videoproject. Daarmee laten jullie zien, dat jullie ook achter deze actie staan!

Het zou superfijn zijn als iedere leerkracht, medewerker, leerling en ouder die meedoet, dit aangeeft bij ons Facebook event en het uitgebreid gaat delen op o.a. Facebook en Instagram. Vergeet dan niet de hashtag #eengrotefamilie te gebruiken en ons te taggen met @deboomzondervruchten.

Gebruik deze afbeeldingen voor je social media uitingen!

Gebruik deze afbeeldingen voor je stories

 

Stichting De boom zonder vruchten

Stichting De boom zonder vruchten heeft als missie om kinderen van jongs af aan mee te geven dat ze goed en mooi zijn, precies zoals ze zijn. Om ze stevig in hun schoenen te laten staan en te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Én dat ‘wij’ en samen de sleutel zijn tot welzijn en geluk. Dit leidt tot blije, gelukkige en zelfstandige kinderen die van binnenuit stralen.

 

Kinderen hebben de toekomst, dus wij als volwassenen hebben de verantwoordelijkheid om ze alles mee te geven om een mooie toekomst te creëren.
Als er een stevig ‘ik’ is, kan er ook een ‘jij’ en ‘ik’ zijn. Op het moment dat kinderen ontdekken dat ‘jij’ en ‘ik’ samen ‘wij’ vormen, beseffen ze dat afwijzen, buitensluiten, vergelijken en kleineren van een ander stom is.

Wij als volwassenen hebben onze kinderen te leen van de toekomst. En dat wat je leent moet je altijd beter en mooier terug geven.

 

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwetijdskind Magazine

Lisa Michels

Stardance

Roeff

Els4organising

Sylvia Groen

Wendy Online

Videograaf Houten

Ouders Online

NEM Productions

De Hartscoach

Het Levenscollege

95th Avenue