Volg ons

Een grote familie. Een thema waarin de puzzelstukjes vaak op zijn plek vallen. Het draait hier om de verbinding met alles en iedereen om je heen en het ervaren en beseffen dat we samen één zijn. Iedereen, met zijn kwaliteiten en valkuilen, dragen bij aan onze ontwikkeling. Je kent de uitdrukking 1 + 1 = 3 misschien wel. Door samen te werken en je stem vanuit liefde te laten horen, ervaar je dat er dingen ontstaan die je niet voormogelijk houdt. Wij begrijpen ook dat zowel de fijne als de minder fijne ervaringen in ons leven bedoeld zijn om er (collectief) van te leren en dienen altijd een hoger doel.

Voor sommigen roepen deze woorden een gevoel op van “te mooi om waar te zijn”, “eerst zien dan geloven”. Ik herken dat. Maar wanneer je daadwerkelijk voelt, ervaart en begrijpt dat deze woorden waarheid zijn, kan je leven vanuit flow en overvloed en is daadwerkelijk alles mogelijk. Want alles zit in jou en mij.

“Neem jij leiding over en verantwoordelijkheid voor je eigen leven?”

De reis met de kinderen
“Yes, eindelijk zijn wij bij de paarse boom.” De kinderen kijken hier vaak naar uit. Het is de boom waar alles samen komt, waar we samen één zijn. Wij mensen, de natuur en de dieren. We lezen samen het verhaal en het magische is dat wanneer ik dit voorlees, de kinderen echt voelen wat er beschreven staat.

We beseffen dat we er allemaal aan de buitenkant anders uit zien, maar dat wij van binnen allemaal gemaakt zijn van dezelfde sterrenstof en oerkracht. Wij zijn allemaal verbonden en één grote familie. Samen maken wij een kring en we kijken naar elkaar. Niet alleen naar hoe wij eruit zien, maar ook naar wie de ander is. Ineens wordt het duidelijk dat wij samen sterker zijn. We kunnen elkaar helpen, troosten, dingen leren, aan het lachen maken en er simpel weg gewoon voor de ander zijn. Wij gaan op precies dezelfde manier met de ander om, zoals wij zelf ook willen dat de ander met ons omgaat.

Vaak kijken wij naar een kort filmpje over het ontstaan van de aarde. Het mooie is dat dit ieder groepje kinderen mij vraagt om het filmpje minimaal 2x af te spelen. Waarom? Ik denk omdat kinderen veel respect hebben voor de aarde, het feit dat wij op deze prachtige planeet mogen leven en heel graag willen begrijpen hoe de aarde is ontstaan en het leven op aarde werkt. Dat is denk ik ook precies de reden dat de kinderen zo uitkijken naar iedere dag waarop wij samen komen. Gewoon simpelweg voelen dat we samen één zijn en leren begrijpen hoe het leven werkt. Het leven is een soort school waar je je hele leven aan verbind, waar je leert van alles dat je meemaakt. Hier zou toch veel meer aandacht naar toe mogen gaan?

Wij zetten onze reis voort, wij ontmoeten elkaar nog 1 keer. Tot snel.