Volg ons

Harmke Braune wordt in 1975 in Houten geboren. Als kind danste Harmke altijd en droomde zij van een carrière als balletdanseres.
In 1993 koos zij toch voor “mens en gedrag”.

In 1997 rondde Harmke de PABO af aan de Domstadacademie. Het realiseren van een veilige en rijke (leer)omgeving waarin mensen en groepen in verbinding leren zijn, werd haar passie.

Zijsprong
Sinds 1998 heeft Harmke als leerkracht SBO, remedial teacher, intern begeleider, schoolopleider en midden manager op verschillende basisscholen in Utrecht gewerkt. Het bedenken en realiseren van mogelijkheden voor specifieke ontwikkelingsbehoeften stond in alle rollen centraal.

Vanuit een persoonlijke missie die zij in 2018 schreef ter afronding van de master Management of Culture en Change (MA), is Harmke gestart met het onderwijsbureau Zijsprong. Vanuit Zijsprong biedt zij begeleiding (coaching), training en adviestrajecten aan lerende scholen die zich willen professionaliseren in het kader van hoogwaardig en kwalitatief goed onderwijs. Zijsprong denkt vanuit het hart en laat daarmee bestaande (denk)kaders los. Onderwijs organiseren vanuit universele principes is een volgde stap.

Leefbare wereld
In haar werk streeft Harmke naar het realiseren van een leefbare wereld via gelukkige leerkrachten die hun leerlingen in hun kracht kunnen zetten.

Zij is overtuigd dat wanneer leerkrachten hun passie (kunnen)bedrijven, zij zich bewegen vanuit de hoogste waarden. Leerkrachten zijn hiermee een belangrijk rolmodel voor leerlingen die leven in veranderende wereld waarin succes steeds meer vraagt om liefde, empathie, betrokkenheid en compassie.

De boom met vruchten
Tijdens de sport van haar zonen ontmoette Harmke Christel van der Gun. Zij vertelde enthousiast over De boom. Er was direct een klik. Enthousiast stapte Harmke in het bestuur van stichting De boom met vruchten. Harmke had een organisatie gevonden die kinderen en volwassenen in verbinding willen brengen met zichzelf, de ander en de planeet! “Wat mooi dat we elkaar hebben gevonden.”

harmke@deboommetvruchten.nl

06 463 240 56