Volg ons

Het boek De boom zonder vruchten

Het boek De boom zonder vruchten laat kinderen op een speelse en leuke manier ontdekken wie ze in essentie zijn. Dat ze mooi, leuk, krachtig, lief, uniek en wijs zijn. Én dat we samen ‘wij’ zijn. Hierdoor ervaren ze dat ze veel meer kunnen dan ze denken en dat het leven een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en kansen is.

Midden in een boomgaard staat een boom zonder vruchten. Alle bomen om hem heen zitten vol met mooie, gekleurde vruchten. De boom zonder vruchten is de enige die geen vruchten aan zijn takken heeft hangen. Hij voelt zich daarom heel eenzaam en verdrietig. Hij vindt het niet eerlijk dat alle andere bomen wél vruchten hebben – en hij niet. Hij weet zeker dat er iemand is die al die mooie vruchten aan hun takken hangt. Op een dag besluit hij om aan alle vruchtenbomen om hem heen te vragen wie al die vruchten in hun bomen hangt. Het wordt een boeiende week, waarin hij groeit van een boom zonder vruchten naar de boom met de regenboogvruchten.

In 2015 kwam Susanne Danielson op het idee om dit boek te schrijven.

Al jaren werkte ze als levenscounselor, trainer en docent met de door haar en Yvette Visser ontwikkelde coachingsmethode de Levensbronnen®. Bijna dagelijks vroeg ze zichzelf af: ‘Waarom leren kinderen niet van jongs af aan wie ze in essentie zijn en dat ze alles in zich hebben én dat alles mogelijk is? Kinderen hebben de toekomst dus zij voelde de noodzaak om hier een steentje aan bij te dragen met De boom zonder vruchten.

Het boek is meer dan alleen een boek voor kinderen. Het is een boek voor alle kinderen van 4 tot 104 jaar.

Het boek kost € 19,50 en is te bestellen in onze webshop. Vind je het leuk als Susanne je boek signeert, geef dan aan voor wie het is.

Toen het boek af was, wist ze dat het meer was dan alleen een boek.

Samen met haar broer Åke Danielson schreef ze acht liedjes die het verhaal van het boek vertellen in muzikale vorm. De liedjes kwamen in 2018 uit. Met Christel van der Gun schreef ze het educatieve les- en doeprogramma voor basisscholen, het online programma voor ouders en kinderen én een training voor kinderen onder begeleiding van een kindercoach. Voor meer informatie over de programma’s voor basisscholen en het online programma voor ouders/verzorgers en kinderen, klik op onderstaande buttons:

De CD

Samen met haar broer Åke Danielson heeft Susanne het verhaal van het boek De boom zonder vruchten in muzikale vorm tot leven gebracht in acht liedjes. Zij schreef de teksten voor de liedjes en Åke heeft het complete muzikale arrangement verzorgd. De liedjes nemen je mee op een innerlijke muzikale ontdekkingsreis. Je ontdekt wie je werkelijk bent én dat alles wat je wil mogelijk is. Naast haar broer hebben ook haar beide kinderen Lisa en Lennart Michels meegewerkt aan de CD. Lisa heeft aan zes nummers haar stem gegeven en Lennart aan twee nummers. De combinatie van (voor)lezen, zingen en dansen is een heerlijke ontspannen en leuke manier om spelenderwijs te ontdekken, te leren, te groeien en te bloeien.

Alle liedjes zijn onder andere ook te beluisteren via Spotify, iTunes en Youtube.

        

Het album bestaat uit 2 CD’s, één vocale CD en één instrumentale CD.
Ook zit er een boekje bij met alle teksten van de liedjes.

Cd 1

1 Ik ben blij met mij

2 Voelen en genieten

3 Super mega goed

4 Liefde

5 Mijn stem

6 Wijzer dan wijs

7 Eén grote familie

8 De regenboog zijn wij

Cd 2

Instrumentale versies van alle acht liedjes. Zo kun je zelf heerlijk meezingen met de muziek en kun je extra goed genieten van jouw eigen stem, de woorden die je zingt en iedereen die met jou meezingt. Geniet en maak er samen een feestje van.

De dubbel-CD kost € 14,50 en is te bestellen in onze webshop.

Naast Susanne werkten de volgende mensen mee aan de CD:

 Åke Danielson wordt in 1956 in het noorden van Zweden geboren. In 1973 komt hij met het gezin naar Nederland. Muziek is van jongs af aan zijn passie geweest. Al vroeg speelt hij in diverse bands als toetsenist. In 1977 wordt hij professioneel muzikant en speelt hij vijf jaar in de band the Meteors en daarna vijf jaar in de internationaal succesvolle band the Time Bandits. Vanaf 2001 speelt hij vijftien jaar in de band van Boudewijn de Groot. Daarnaast is hij sinds 1988 als docent verbonden aan het conservatorium in Rotterdam en heeft hij verschillende producties op zijn naam staan met onder andere Jiskefet. Sinds eind jaren negentig is Åke ook adviseur en geluidsontwerper voor het Zweedse synthesizermerk Nord Keybords. Met zijn lange en brede ervaring in de muziekwereld heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Åke: “toen mijn zusje met het idee bij me kwam om bij haar boek acht nummers te schrijven was ik meteen enthousiast. Zij had de teksten voor de songs al geschreven en ik heb de muziek erbij gemaakt. Het was naast een leuk en inspirerend project, ook geweldig om dit met mijn zusje doen.” Åke heeft het complete muzikale arrangement en composties geschreven en is verantwoordelijke voor de gehele productie van alle nummers.      

Lisa Michels wordt in 1989 in Houten geboren. Hier brengt ze haar kinderjaren door. Sinds haar zesde levensjaar is dansen en zingen haar passie en al jong was het haar droom om naar Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam te gaan. Tot haar 14e levensjaar danste en zong Lisa bij STARDANCE in Houten, waar ze ook tot de selectiegroep behoorde. Op 14 jarige leeftijd werd Lisa toegelaten tot de weekendklassen van Lucia Marthas en na het behalen van haar HAVO diploma werd ze aangenomen tot de HBO opleiding aldaar. Ze is zowel afgestudeerd als performing artist als docent. Na het afronden van haar opleiding heeft ze in meerdere clips, commericials en producties gedanst en gezongen. Lisa is bekend van K3 zoekt K3, de Miss Nederland finale 2015 en It takes 2. Als presentatrice is Lisa te zien geweest bij onder andere Shownieuws van SBS6 en als zangeres van de band ‘De Bende’ in België. Ook heeft ze een eigen youtubekanaal waar ze een kijkje geeft in haar leven achter de schermen. In de zomer van 2017 bracht ze haar eerste solo single “Wasted” uit. 
Lisa: “Toen mijn moeder vroeg of ik zes van de acht liedjes een stem wilde geven, was ik meteen super enthousiast. Zo fijn om aan dit mooie project te hebben mogen meewerken en om te mogen samenwerken met mijn moeder en oom. De liedjes zijn mij stuk voor stuk even dierbaar, al moet ik bekennen dat er eentje mijn favoriet is.”

Lennart Michels wordt in 1991 in Houten geboren. Sinds zijn zesde levensjaar speelt hij piano en tussen de leeftijd van zeven en twaalf jaar volgt hij ook drumlessen. Na zijn middelbare school studeert hij Communicatie Wetenschap aan de UvA. Tijdens zijn studentenleven is hij wedstrijdroeier bij Nereus en pianist van de Nereusband. Inmiddels is hij werkzaam als consultant bij een bedrijf en is muziek voor hem plezier en ontspanning. Lennart heeft twee nummers op de CD een stem gegeven.

In de koortjes van de liedjes zijn Nina Danielson, Luuk en Hannah Werner, Aram Bijkerk en Floor Boon te horen.