Volg ons

Agenda

 

Trainingen en opleidingen

Wij bieden meerdere keren in het jaar trainingen aan voor leerkrachten, kindercoaches en pedagogisch medewerkers om aan de slag te kunnen met De boom met vruchten.

Training Kindercoaches, pedagogisch medewerkers en Intern begeleiders
Voor wie: Kindercoaches en iedereen die met kinderen werkt

Duur: 2 dagen
Locatie: In het midden van het land
Inhoud: Inhoudelijk en praktisch omgaan met het 8-weekse programma ‘Blij met mij’ van De boom met vruchten. We gaan uitgebreid in op de achtergrond van het programma, de lessen, de uitvoering en het verwerken ervan in workshops/sessies.

Data 2023:
– Woensdag 8 en 22 maart van 9.30 tot 16.30 uur (Houten)

– Vrijdag 3 en 24 maart van 09.30 – 16.300 uur (Heemstede)

– Woensdag 10 en 24 mei van 9.30 tot 16.30 uur (Houten)

– Vrijdag 26 mei en 16 juni van 09.30 – 16.30 uur (Heemstede)

 

Training Basisonderwijs
Voor wie: Leerkrachten in het basisonderwijs
Duur: één dag
Locatie: In het midden van het land
Inhoud: Leerkrachten leren het 8-weekse educatieve programma De boom met vruchten toe te passen. We gaan uitgebreid in op de achtergrond van het programma, de lessen, de uitvoering en het verwerken ervan in de reguliere lessen.

Data:

– nog te plannen

Opleiding de Levensbronnen

De opleiding de Levensbronnen® staan aan de basis van De boom met vruchten. Het is een opleiding to persoonlijk- en verbonden leiderschap. De Levensbronnen® is bedoeld voor leerkrachten, docenten, pedagogische medewerkers, coaches, therapeuten, psychologen, HR managers, managers en prive personen.

De opleiding bestaat uit twee gedeeltes en begint met een 5-daagse kick-off lang weekend in de Ardennen, waar we de Levensbronnen® gaan leren kennen en ontdekken via het onbewuste. Het tweede deel bevat 5 opleidingsdagen die gegeven worden in het midden van het land. Tijdens deze dagen gaan we de Levensbronnen® leren kennen en ontdekken via het bewuste. Er is voldoende ruimte tussen de midweek en tussen de opleidingsdagen om het geleerde in eerste instantie voor jezelf te begrijpen en in praktijk te brengen. Op deze manier veranker je de wijsheid van de 7 Levensbronnen® in jezelf. De opleiding de Levensbronnen® bestaat uit uitgebreid lesmateriaal en de blauwdruk van twee gedegen coachingstrajecten. Het aantal studie-uren naast de opleidingsdagen is per persoon anders en varieren tussen 10 tot 20 uur.

Licentietraject
Na het volgen van de opleiding de Levensbronnen® kun je, wanneer jij dat wenst, deelnemen aan het licentietraject. Dit bestaat uit één opleidingsdag coachingsvaardigheden voor de Levensbronnen® coach en praktijkbegeleiding bij 2 coachingstrajecten van ieder acht sessies en 5 ‘essentiële Levensbronnensessies met verschillende mensen. Je wordt door Susanne Danielson tijdens het licentietraject begeleid met feedback. Na dit praktijkdeel heb je voldoende ervaring om zelf aan de slag te gaan als gelicenseerd Levensbronnen® Coach.

Locatie: In het midden van het land

Eerste deel van de opleiding wordt gegeven in de Belgische Ardennen en het tweede deel, de vijf opleidingsdagen, in het midden van het land.

Data 2022:

Midweek Ardennen: donderdag 15 september  14.00 uur tot maandag 19 september 13.00 uur

De 5 opleidingsdagen in het midden van het land:

Woensdag 28 september van 9.30 tot 16.30 uur

Woensdag 19 oktober van 9.30 tot 16.30 uur

Woensdag 9 november van 9.30 tot 16.30 uur

Woensdag 30 november 9.30 tot 16.30 uur

Woensdag14 december van 9.30 tot 16.30 uur

Licentiedag optioneel

Woensdag 21 december van 10.00 tot 16.00 uur

Voor meer informatie over de Levensbronnen® klik hier